8 de setembro de 2010

8 de setembre, celebració del Dia del CooperantDes de l'any 2006, el 8 de setembre es celebra a l'Estat espanyol el Dia del Cooperant. Enguany, l'AECID ha preparat una setmana d’activitats i actes per commemorar aquesta data.

El 8 de setembre se celebra a l'Estat espanyol el Dia del Cooperant, des que el 2006 el Consell de Ministres aprovés per Reial Decret la commemoració d'aquesta data, en reconeixement a la tasca de milers de cooperants a tot el món que treballen per la consecució dels Objectius de Desenvolupament del Mil·lenni, 8 objectius subscrits per 189 caps d'estat i de govern en la mateixa data de l'any 2000.

Un any més, l'Agència Espanyola de Cooperació Internacional al Desenvolupament (AECID) ha preparat una setmana d’activitats i actes per commemorar aquesta data i amb l'objectiu de sensibilitzar a la població sobre la necessitat de mantenir el compromís internacional de l'ajuda al desenvolupament. La Setmana de la Cooperació 2010 compren del 6 a l'11 de setembre. Trobaràs tota la informació i l'agenda dels actes al web de l'AECID.

Des de medicusmundi Catalunya ens sumem al reconeixement a la tasca dels cooperants, tan expatriats com locals, que treballen dia rere dia per un món més just per a tothom.