11 de maio de 2012

Democràcia Inclusiva: Notícies d'última hora i pròximes activitatsBenvolguts/des,

La Universitat Lliure la Rimaia va ser desallotjada dimecres a la matinada de l'immoble on es trobava situada a la Ronda Sant Pau de Barcelona. L'edifici havia romàs inutilitzat durant les darreres dues dècades fins que, arrel de la seva okupació dos anys enrere, va començar a acollir diverses activitats relacionades amb l'autogestió del coneixement i l'aprenentatge desmercantilitzat. Entre aquestes activitats s'hi compten les del GADI Catalunya i els diversos Grups d'Estudi i Cicles de Formació de Democràcia Inclusiva que s'han dut a terme a Barcelona en els darrers anys.

El desallotjament d'aquest edifici és una mostra més de la perniciosa irracionalitat en que es troba sumida la societat actual per causa d'un sistema que, lluny de vetllar per l'interès general, el contravé i el soscava constantment. El desallotjament de La Rimaia, a més, s'ha dut a terme mitjançant un procés judicial del tot irregular. Per tot això, volem expressar la nostra solidaritat amb les persones imputades, manifestar el nostre suport a aquest projecte i convidar a tothom a recolzar-ne la seva reconstrucció. Per més informació sobre el desallotjament i les accions que s'estan duent a terme, consulteu aquest article i/o aquest comunicat.

D'altra banda, degut a aquest imprevist, l'activitat que havíem organitzat per avui divendres 11 de maig a La Rimaia, queda cancel·lada. Tanmateix, els dies 12 i 13 de maig es duran a terme dues activitats relacionades amb els plantejaments democràtics inclusius. En primer lloc, el dissabte 12 de maig, en el marc de la manifestació global convocada a un any de l'inici del 15-M, el GADI Catalunya sortirà al carrer amb Demotic Band, una orquestra popular que evoca l'esperit alliberador i expressa les idees cardinals del projecte de la Democràcia Inclusiva a través de cançons com “Li diuen democràcia i no ho és”, “Cançó per la llibertat” o “Terra Comunal”. Si participeu de la manifestació a Barcelona és possible que us trobeu amb aquesta orquestra i pugueu entonar-ne les melodies. Si voleu estar segurs de compartir aquesta experiència, podeu sumar-vos-hi des del principi: el punt de trobada serà a les 17:45 al bicing del costat muntanya de la plaça, davant de l'antiga seu del banc espanyol de crèdit. D'altra banda, el diumenge 13 de maig, a partir de les 16.45 h, membres del GADI Catalunya presentaran succintament la Democràcia Inclusiva en el marc del Fòrum dels Pobles que es durà a terme a la Plaça Catalunya de Barcelona. En la mesura en que sigui possible, una parada amb edicions de Democràcia Inclusiva estarà instal·lada a la mateixa Plaça durant els dies 13-15M, com a punt de trobada, debat, difusió i reflexió entorn a l'autonomia i l'emancipació.

Més enllà de Barcelona, membres del Grup d'Estudi de Democràcia Inclusiva de Bilbo han organitzat una introducció i col·loqui sobre aquest projecte de transformació social a la Plaça de Arriaga de la seva ciutat, el 22 de maig a les 18:30.

Les properes setmanes hi ha altres activitats programades que podeu consultar aquí.
Ens veiem als carrers! 
 
 Apreciados/as,

La Universitat Lliure La Rimaia fue desalojada la madrugada del miércoles del immueble donde se encontraba situada, en la Ronda Sant Pau de Barcelona. El edificio estubo inutilizado durante las últimas dos décadas hasta que, a raíz de su okupación dos años atrás, empezó a acojer diversas actividades relacionadas con la autogestión del conocimiento y el aprendizaje desmercantilizado. Entre estas actividades se encuentran las del GADI Catalunya y los diversos Grupos de Estudio y Ciclos de Formación de Democracia Inclusiva que se han llevado a cabo en Barcelona en los últimos años.

El desalojo de este edificio es una muestra más de la perniciosa irracionalidad en que se encuentra immersa la sociedad actual a causa de un sistema que, lejos de velar por el interés general, lo contraviene y soscava constantemente. El desalojo de La Rimia, además, se ha realizado mediante un proceso judicial totalmente irregular. Por todo esto, queremos expresar nuestra solidaridad con las personas imputadas, manifestar nuestro apoyo a este proyecto y invitar a todo el mundo a apoyar su reconstrucción. Para más información sobre el desalojo y las acciones que se estan llevando a cabo, podéis consultar este artículo y/o este comunicado.

Por otro lado, debido a este imprevisto, la actividad que habíamos organizado para hoy viernes 11 de mayo en La Rimaia queda cancelada. Sin embargo, los días 12 y 13 de mayo se llevarán a cabo dos actividades relacionadas con los planteamientos democraticos inclusivos. En primer lugar, el sábado 12 de mayo, en el marco de la manifestación global convocada a un año del inicio del 15-M, el GADI Catalunya saldrá a la calle con Demotic Band, una orquestra popular que evoca el espíritu liberador y expresa las ideas cardinales del proyecto de la Democracia Inclusiva a través de canciones como “Li diuen democracia i no ho és”, “Cançó per la llibertat” o “Terra Comunal”. Si participais de la manifestación en Barcelona es posible que os encontréis con esta orquestra y podáis entonar sus melodías. Si queréis estar seguros de participar en esta experiencia os podéis sumar desde el principio: el punto de encuentro será a las 17:45 h, al bicing del lado montaña de la plaza, en frente la antiga sede del banco español de crédito. Por otro lado, el domingo 13 de mayo, a partir de las 16.45 h, miembros del GADI Catalunya presentaran suscintamente la Democracia Inclusiva en el marco del Fòrum dels Pobles que se llevará a cabo en la Plaza Catalunya de Barcelona. En la medida de lo posible, una parada con ediciones de Democracia Inclusiva estará instalada en la plaza durante los días 13-15M, como punto de encuentro, debate, difusión y reflexión entorno a la autonomía y la emancipación.

Más allá de Barcelona, miembros del Grupo de Estudio de Democracia Inclusiva de Bilbo han organizado una introducción y coloquio sobre este proyecto de transformación social en la Plaza de Arriaga de su ciudad, el 22 de mayo a las 18:30.

Las próximas semanas hay otras activitats programadas que podéis consultar aquí.Nos vemos en las calles!Grupo de Acción de Democracia Inclusiva de Catalunya